B

B

diumenge, 13 d’abril del 2014

LA DOMUS ROMANA DEL CARRER SANT HONORAT DE BARCINO






A Barcelona s’han identificat i excavat diferents domus, corresponents a períodes que van des de la seva fundació fins a l’antiguitat tardana. Aquestes són les domus de la plaça de Sant Iu, del Palau Arquebisbal, del carrer Sant Honorat, del carrer d’Avinyò, de la plaça Sant Miquel, del carrer de Bisbe Caçador i de la plaça de Sant Felip Neri.


Actualment la única que es oberta al públic i visitable és la domus dels carrers de la Fruita i Sant Honorat.
 
El jaciment correspon a una residencia senyorial, datada al segle IV i formada per un peristilum (pati porticat), que envoltava el viridarium (jardí amb elements ornamental). També hi han diferents dependències i espais privats (cubicula) que podrien correspondre al triclinium, cuina, magatzems, etc.   


També s’han identificat tres tabernae (botigues) que donaven directament al carrer de Sant Honorat, amb una estructura clàssica de les cases romanes.

 

Cal destacar de la visita a la domus els seus magnífics mosaics i restes de pintura i al mig del jardí vestigis d’un lacus (font ornamental).


Per la seva situació, al costat del fòrum, l’extensió de l’edifici, i els elements ornamentals, es trobem davant una casa que devia pertànyer a un personatge important de la colònia.