B

B

dissabte, 1 de març del 2014

EL CARRER DEL CALL I LA TORRE NÚM. 62 DE LA MURALLA ROMANA DE BARCINO


La part primera del carrer del Call, a partir de la Plaça Sant Jaume coincideix amb la part oest del cardus maximus de la colònia,  que donava a la porta principalis dextra, avui desapareguda. A partir del carrer Sant Domènec del Call, el carrer fa una inflexió cap a la dreta i ja es converteix un carrer d’origen medieval.

És en aquest tram final del carrer, on podem descobrir dues restes importants de la muralla romana, tant la corresponen al segle IV, com a la fundacional,  i podem contemplar, una vegada més, els materials en què van ser construïdes.

 

En primer lloc hem d’entrar en la botiga de bijuteria i complements Woman`Store, situat al local 3, de número 1 del carrer del Call, i a on podem contemplar la part inferior de la torre número 62, així com una part del llenç de la muralla. Perfectament integrada en l’establiment, la torre es troba construïda amb carreus d’opus quadratum. També es pot contemplar l’inici del fossar defensiu.


 
Al sortir de nou al carrer hem d’observar la façana de la casa número 5 on podrem veure el que havia estat el parament intern de la muralla. Sobresurt una part, que a l’alçada del pas de ronda està construït d’opus vittatum, i es correspon amb la muralla d’època fundacional, metre que el reompliment central és d’opus caementicium



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada